Program

ŠKD Štumf: Gledališče iz kovčka

Predstava za otroke  |  četrtek, 7. 3. 2019, ob 17.00  |  Dom kulture Kamnik

ŠKD Štumf: Gledališče iz kovčka

Abonma Kam'nček

ŠKD Štumf: Gledališče iz kovčka

interaktivna otroška predstava

 

Vstopnina: 5 eur

Rezervacija in prodaja vstopnic: 041 360 399 / info@domkulture.org / pisarna DKK, Fužine 10, 1240 Kamnik (pon., tor. in pet.: 10.00–12.00, sre. in čet.: 14.00–18.00), TIC Kamnik, bencinski servisi Petrol s sistemom mojekarte.si, www.mojekarte.si ter ostala prodajna mesta mojekarte.si (trafike 3dva, M holidays, itd.)

Režija: Dejan Spasič

Igra: Luka Cimprič

Trajanje: 45 minut

Priporočljiva starost: 3+

Gledališče iz kovčka je predstava z enim igralcem, ki obnavlja znane Grimmove pravljice. V svoji interaktivnosti predstava raziskuje skrajne meje in določene prizore uprizarja s pomočjo otrok. Celoten avditorij postopoma spremeni v gledališki orkester, ki soustvarja predstavo. Otroci tako poskrbijo za zvočno kuliso v prizorih, oživljajo predmete in se preizkusijo tudi kot igralci (7 kozličkov, 7 palčkov). Ker predstava temelji na interaktivnosti, je njena oblika mestoma ohlapna, vendar pa je s pomočjo igralca, ki je obenem tudi animator in vzgojitelj, vedno tudi kontrolirana in natančno vodena. Namenjena je predvsem najmlajšim, ki se z gledališčem šele spoznavajo in jim skozi princip »igranja z gledališčem« omogoča drugačen, neposreden stik z njim.

Osnovni okvir zgodbe je enostaven: Igralec s svojim kovčkom potuje iz pravljico, iz predstave v predstavo, kjer skupaj s svojim prijateljem Volkcem (lutka) in z otroki gledališko obnavlja znane pravljice (Trnuljčico, Pepelko, Rdečo kapico, Volka in sedem kozličkov in Sneguljčico).

Foto: Urška Boljkovac

 

 
 

© Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik