Novice

Darilo otrokom iz ogroženih družin

Sporočilo za javnost

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, ki upravlja z Domom kulture Kamnik, in Lions Klub Kamnik bosta obisk predstav v okviru Abonmaja Kam'nček omogočila tudi otrokom iz najbolj ogroženih družin. Šestim matičnim šolam v občini Kamnik bosta skupaj brezplačno razdelila 24 prenosljivih abonmajskih kartic. Šole bodo te po lastni presoji namenile družinam oziroma otrokom, ki si zaradi različnih vzrokov ali stisk obiska predstav ne morejo privoščiti.

»Ves čas si prizadevamo, da je naš Dom kulture čim bolj odprta institucija za vse obiskovalce,« je ob tem dejal direktor Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik dr. Tomaž Simetinger in nadaljeval: »Pri tem smo še posebej veseli, če so dvorane ob abonmajih in drugih predstavah polne tudi z našo najmlajšo publiko. Ker verjamem, da mora biti kultura dostopna za vse, smo se odločili, da letos skupaj z Lions klubom podarimo abonmaje tudi tistim, ki si jim morebiti sicer ne bi mogli privoščiti. Vsem obiskovalcem pa kličemo naš moto: Dobrodošli pod krošnjo kulture!«

»V Lions klubu vedno radi pomagamo na vseh področjih,« pravi predsednica Lions Klub Kamnik Helena Kovač in dodaja: »Menimo, da je kultura prav tako potreba in je še posebej dragoceno, ko jo lahko približamo najmlajšim, ki sicer te zelo pomembne dobrine, ne bi bili deležni. Veseli nas izjemno pozitiven odziv naših šol in verjamemo, da bodo šli podarjeni abonmaji v prave roke.«

Ekipa Doma kulture Kamnik je letos okrepila sodelovanje z lokalno skupnostjo. Potem ko je sodelovanje z Glasbeno šolo Kamnik in Gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra skozi leta postalo že stalnica, bodo sedaj v Domu kulture Kamnik okrepili še sodelovanje s Ciriusom ter društvi, ki izvajajo samostojno gledališko produkcijo. Varovanci Ciriusa bodo namreč pripravljali otroške delavnice v okviru Abonmaja Kam'nček, zadnja, šesta, predstava v tem abonmaju pa bo plod lokalne produkcije.

 

OBVESTILO

Zaradi vzdrževalnih del na omrežju v sredo, 18. septembra, NE bo uradnih ur. Abonmaje lahko tisti dan podaljšate preko našega elektronskega naslova info@domkulture.org. Odgovorili vam bomo v četrtek, 19. septembra.

Hvala za razumevanje!
Ekipa Doma kulture Kamnik

Glasba z okusom 2019/20

Objavljamo program glasbeno kulinaričnih večerov v Klubu Kino dom v novi sezoni 2019/20.

torek, 1. oktober 2019, ob 19.30
Boštjan Gombač in Janez Dovč: Sozvočja Slovenije, večer ljudskih pesmi

torek, 26. november, ob 19.30
Vasko Atanasovski, makedonski večer

torek, 28. januar, ob 19.30
Selko / Leonardi, eksperimentalni večer

torek, 31. marec, ob 19.30
Mia Žnidarič in Steve Klink, ameriški večer

torek, 26. maj, ob 19.30
Matic Smolnikar, večer slovenskih popevk 

 

pod taktirko Gostilne Repnik.

Cena vstopnice: 20 €, na dan dogodka 25 € (v ceno je vključen koncert z večerjo).

*vstopnice bodo naprodaj tri tedne pred posameznim dogodkom
*pridržujemo si pravico do spremembe programa

Kulturne in kreativne industrije so gorivo razvoja

Sporočilo za javnost
 

4. septembra 2019 je v Domu kulture Kamnik potekal prvi javni dogodek in predstavitev projekta StimulArt, ki se poleg Slovenije (Občina Kamnik ter Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik) izvaja tudi na Madžarskem (vodilni partner), v Italiji in Nemčiji. Projekt bo aktivno naslavljal vprašanje, kako povezati kulturo in kreativnost z bogato industrijsko dediščino v občini Kamnik na način, da bo slednja služila kot navdih, tako za mlade perspektivne umetnike in kreativce kot tudi za že uveljavljene strokovnjake. Partnerja, Občina Kamnik in Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, sta dogodek organizirala z namenom predstavitve glavnih ciljev in rezultatov projekta, ki bo v treh letih omogočil izdelavo pametnih, raznolikih in dolgotrajnih rešitev, ki jih bo mogoče prilagoditi široki paleti kulturnih in kreativnih industrij ter tako spodbuditi naslednjo generacijo umetnikov, podjetnikov in inovatorjev.

 

Več o dogodku: KLIK

 

Dom kulture Kamnik krepi sodelovanje z lokalno skupnostjo

Sporočilo za javnost

Dobrodošli pod krošnjo kulture v novi abonmajski sezoni 2019/20. Dom kulture Kamnik, ki je v upravljanju Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik, tudi za letošnjo sezono pripravlja raznolik program. Vpis abonmajev bo mogoč od 2. septembra dalje, ko se po poletnem odmoru pričenjajo uradne ure Doma kulture Kamnik.

Po lanskoletni uspešni izvedbi novega Abonmaja Kam'na'smeh, se tudi letos nadaljujejo večeri komedije, Maistrov abonma bo postregel s kombinacijo izbranih gledaliških del, režiserjev in avtorjev predstav, ki so ustvarili vznemirljive in ustvarjalne uprizoritve, novosti pa se obetajo predvsem pri Abonmaju Kam'nček.

Eden od ciljev ekipe Doma kulture Kamnik je krepiti sodelovanje z lokalno skupnostjo. Potem ko je sodelovanje z Glasbeno šolo Kamnik in Gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra skozi leta postalo že stalnica, bodo sedaj v Domu kulture Kamnik okrepili še sodelovanje s Ciriusom ter društvi, ki izvajajo samostojno gledališko produkcijo.

Tako bodo letos otroške delavnice, ki sledijo vsaki predstavi v okviru Abonmaja Kam'nček, pripravili varovanci Ciriusa in njihovi mentorji. »Namen takšnega sodelovanja je spodbuditi interakcijo z ranljivimi skupinami ljudi in jih vključiti v projekte Doma kulture Kamnik,« pojasnjujejo v tej kulturni inštituciji.

Najmlajši obiskovalci pa bodo deležni še ene novosti – dodatne šeste predstave, ki pa bo plod lokalne produkcije. »V Kamniku je dovolj skupin in posameznikov, ki ustvarjajo kvalitetno produkcijo, in prav je, da tudi njihove predstave vključimo v abonmajski program,« menijo v Domu kulture Kamnik. Podrobnosti abonentskih predstav so na voljo na spletni strani www.domkulture.org.

Kot rečeno, se bo nadaljevalo tudi sodelovanje z kamniškimi šolami, in sicer s projektom A me slišiš?, ki ga pripravljajo učenci Glasbene šole Kamnik, ter projektom Dijaške Maistrovine, ki ga pripravljajo dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik.

Prav tako se bodo nadaljevali uspešni glasbeno kulinarični klubski večeri projekta Glasba z okusom. Ti bodo ponovno začinili torkove večere v Klubu Kino dom. Ob dobri glasbi bo, kot je v navadi, postrežena večerja izpod kuharske taktirke Gostišča Repnik. Celoletni program bo kmalu objavljen na spletni strani www.domkulture.org. Novo sezono razvajanja brbončic bo 1. oktobra prišel projekt Sozvočja Slovenije v izvedbi Boštjana Gombača in Janeza Dovča.

Vpis abonmajev je za dosedanje abonente možen od 2. do vključno 18. septembra, za nove abonente pa od 19. septembra do 1. oktobra.

Nov cenik za najem in uporabo prostorov v Domu kulture Kamnik

Spoštovani!

 

Obveščamo vas, da s 1. 9. 2019 začne veljati nov cenik za najem in uporabo prostorov, opreme ter drugih storitev Doma kulture Kamnik.

Cene, ki so veljale že pred prevzemom upravljanja stavbe, smo tako s pričetkom letošnje sezone uskladili s povečanimi splošnimi stroški in stroški vzdrževanja, dobave energentov ter inflacijo.

Za vse morebitne nadaljnje informacije lahko pokličete na 01 8318 226 ali se oglasite v Domu kulture Kamnik v času uradnih ur.

 

Lep pozdrav!

 

S spoštovanjem

dr. Tomaž Simetinger

direktor Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik

 

CENIK DOMA KULTURE KAMNIK

Poletje v Domu kulture Kamnik

Spoštovani!

Obveščamo Vas, da s 24. junijem zaključujemo uspešno sezono 2018/19 ter končujemo z uradnimi urami blagajne Doma kulture Kamnik. 

V poletnem času bomo dosegljivi na našem elektronskem naslovu: info@domkulture.org.

Ekipa Doma kulture Kamnik

Kaj bo novega v abonmajski sezoni 2019/20?

Sporočilo za javnost                                                                                                

Dom kulture Kamnik je tudi za prihodnjo gledališko sezono 2019/20 pripravil pester abonmajski program: Maistrov abonma, Abonma Kam'nček in Abonma Kam'na'smeh. V prihodnji sezoni nadaljuje tudi s projektom Glasba z okusom.

Gledališka sezona 2019/20 v Domu kulture Kamnik prinaša kombinacijo izbranih gledaliških del, režiserjev in avtorjev predstav, ki so pod svojo umetniško taktirko ustvarili vznemirljive in ustvarjalne uprizoritve. Sezono bomo otvorili s predstavo Tih vdih, v izvedbi Mestnega gledališča Ljubljanskega, ki je letos v tekmovalnem programu 54. Borštnikovega srečanja. Abonma Kam'na'smeh bo otvorila predstava SiTi Teatra z Ladom Bizovičarjem v glavni vlogi, otroški Abonma Kam'nček bo kot prvo v nizu gostil Lutkovno gledališče Maribor z lutkovno predstavo Čarovnik barv.  

»Uvajamo tudi novost – Abonma Kam'nček bo z novo abonmajsko sezono postregel z dodatno, šesto predstavo, ki je plod lokalne produkcije, abonenti bodo o njej obveščeni po zadnji abonmajski predstavi. V okviru otroškega abonmaja uvajamo še eno novost. Otroške delavnice, ki so spremljevalni program Abonmaja Kam'nček bodo potekale v sodelovanju s Ciriusom. Namen takšnega sodelovanja je spodbuditi interakcijo z ranljivimi skupinami ljudmi in jih vključiti v naše projekte.« pojasnjuje Anja Koleša, programska vodja Doma kulture Kamnik.

Vpis abonmajev bo za dosedanje abonente, ki bi radi obdržali sedež, potekal od 2. do 18. septembra, za nove abonente pa od 19. septembra do 1. oktobra.

V času Kamfesta ter Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine boste lahko abonmaje kupili po predprodajni ceni.

 

Za več informacij:

Samo Trtnik
gsm: +386 40 433 628
e-mail: samo.trtnik@visitkamnik.com

Kreativnost v prostore nekdanje industrije

Kako povezati kulturo, kreativnost in opuščene industrijske objekte? Na to vprašanje bo v prihodnjih treh letih skušal odgovoriti projekt Stimulart, ki ga v Kamniku vodi Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik v sodelovanju z Občino Kamnik. Direktor omenjenega zavoda dr. Tomaž Simetinger je v Budimpešti podpisal pogodbo o sodelovanju s partnerji iz Italije, Madžarske in Nemčije.

»Gre za pilotni projekt, ki se ukvarja z izzivom srednje velikih mest, ki so gospodarsko razvita in ki želijo dodatno razviti ustvarjalne dejavnosti in privabiti k sodelovanju kreativne mlade talente,« pojasnjuje dr. Tomaž Simetinger. Poleg Kamnika v projektu sodelujejo tudi mesta Naumburg, Amberg (oba Nemčija), Vittorio Veneto (Italija) in Jaszberny (Madžarska) ter Univerza v Regensburgu (Nemčija). Vsa sodelujoče druži skupni interes za krepitev kulturnih in kreativnih industrij.

Kamnik se bo tu osredotočil predvsem na vprašanje, kako oživiti prostore nekdaj uspešne industrije. »Eden od ciljev projekta je poudariti pomen industrijske dediščine,« pravi dr. Tomaž Simetinger in na tem mestu omenja tudi sodelovanje z lokalnimi umetniki in kreativnimi ustvarjalci: »Poudarek po predvsem na vprašanju arhitekture in dizajna. Povezali se bomo tudi s Fakulteto za arhitekturo Univerze v Ljubljani. K sodelovanju pa bomo skušali pritegniti tudi gospodarstvo, ki bi v kulturi in umetnosti videlo svojo priložnost.«

Triletni projekt je vreden pol milijona evrov. Večino sredstev pa bo Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik pridobil iz Evropskega sklada za regionalni razvoj na razpisu programa Interreg Central Europe. »V občini Kamnik deluje izredno veliko kreativnih umetnikov,« ocenjuje dr. Simetinger in dodaja: »To so uspešni na številnih področjih. Njihova dela odmevajo ne samo znotraj Slovenije, ampak tudi izven meja države. Zato verjamem, da bomo zastavljene cilje projekta dosegli in tako prostore industrijske dediščine napolnili z neko novo kreativno vsebino.«

Cilj projekta je, da bo na koncu omogočil izdelavo pametnih, raznolikih in dolgotrajnih rešitev, ki jih je mogoče prilagoditi široki paleti kulturnih in kreativnih industrij in tako spodbuditi naslednjo generacijo umetnikov, podjetnikov in inovatorjev ter  narediti manjša mesta še bolj konkurenčna.

 

Za več informacij:
Samo Trtnik
gsm: +386 40 433 628
e-mail: samo.trtnik@visitkamnik.com

Rudi Bučar razprodal zadnji glasbeno-kulinarični večer

Obveščamo vas, da je zadnji koncert v nizu glasbeno kulinaričnih večerov projekta Glasba z okusom v torek, 28. maja, ob 19.30, v Klubu Kino dom, v katerem gostimo Rudija Bučarja, RAZPRODAN.

Uradne ure Doma kulture Kamnik med prvomajskimi prazniki

Spoštovani!

Obveščamo Vas, da v času prvomajskih počitnic (od 29. aprila do 3. maja 2019) uradnih ur v Domu kulture Kamnik ne bo.

Z uradnimi urami bomo ponovno pričeli 6. maja 2019.

Ekipa Doma kulture Kamnik

Obvestilo abonentom Abonmaja Kam'na'smeh

Zaradi dolgotrajne poškodbe v ansamblu Slovenskega ljudskega gledališča Celje predstava Moški brlog ne bo odigrana v sezoni 2018/19. 

Nadomestna predstava bo na sporedu v torek, 21. maja, ob 19.30, in sicer TAK SI, v izvedbi SiTi Teatra.

 

Hvala za razumevanje.

Uradne ure Doma kulture Kamnik med velikonočnimi prazniki

Spoštovani!

Obveščamo Vas, da v času velikonočnih praznikov (od 20. aprila do 22. aprila 2019) blagajna Doma kulture Kamnik ne bo odprta.

Z uradnimi urami bomo ponovno pričeli 23. aprila 2019.

Ekipa Doma kulture Kamnik

Predstava Glorious! prestavljena na junij

Abonente Abonmaja Kam'na'smeh obveščamo, da je predstava Glorious! zaradi sprememb v programu med Dramo in Opero SNG Maribor prestavljena iz prvotnega 21. maja 2019 na 11. junij 2019.

Hvala za razumevanje!

Matjaž Partlič, producent SNG Drama Maribor: "Predstava je plod sodelovanja Drame in Opere SNG Maribor, kar včasih pomeni veliko več notranjih usklajevanj in prilagajanj. Za nastali zaplet se vseh abonentom iskreno opravičujemo in prosimo za razumevanje".

Predstava Moški brlog zaradi bolezni v ansamblu odpovedana

Zaradi bolezni v ansamblu v torek, 23. aprila, ob 19.30, ODPADE predstava Moški brlog v izvedbi Slovenskega ljudskega gledališča Celje. O novem terminu bodo abonenti obveščeni v kratkem.

 

Vstopnice, ki ste jim morda že kupili, bodo veljale za nadomestni termin. Za stornacijo in vračilo kupnine pa se, prosimo, obrnite na prodajno mesto, kjer ste vstopnice kupili. 

 

Hvala za razumevanje!

Predstava Angel pozabe zaradi bolezni v ansamblu odpovedana

Zaradi bolezni v ansamblu jutri, 14. februarja, ob 19.30, ODPADE predstava Angel pozabe v izvedbi SNG Drama Ljubljana. O novem terminu bodo abonenti obveščeni v kratkem.

Vstopnice, ki ste jih morda že kupili, bodo veljale tudi za nadomestni termin. Za stornacijo in vračilo kupnine pa se, prosimo, obrnite na prodajno mesto, kjer ste vstopnice kupili.

Hvala za razumevanje!

Predstava Moški brlog prestavljena na april

Ponovno obveščamo, da bo zaradi zdravstvenih težav v ekipi gostujočega gledališča predstava Slovenskega ljudskega gledališča Celje Moški brlog, ki je bila prvotno planirana za 5. februar 2019, na sporedu 23. aprila 2019

Hvala za razumevanje!

Vse dobro v letu 2019!

Dragi obiskovalci Doma kulture Kamnik!

V novem letu Vam želimo veliko uspehov in izjemnih trenutkov.

 

Naj naš slogan... "Pod krošnjo kulture" pomeni trdno vez med nami tudi v prihodnjem letu.

Hvala in srečno 2019.

Ekipa Doma kulture Kamnik

 

 

Zadnji decembrski teden v Domu kulture Kamnik

Obveščamo Vas, da v času božično-novoletnih praznikov (od 24. decembra 2018 do 4. januarja 2019) uradnih ur blagajne Doma kulture Kamnik ne bo. V času predstav v Veliki dvorani in Klubu Kino dom bo blagajna odprta eno uro pred prireditvijo. 

Z uradnimi urami bomo ponovno pričeli 7. januarja 2019.

Vmes nam lahko pišete na info@domkulture.org.

 

Hvala za razumevanje.

Ekipa Doma kulture Kamnik

Predstava 50 odtenkov ženske prestavljena!

Obveščamo Vas, da je predstava 50 odtenkov ženske, ki bi morala biti na sporedu v četrtek, 8. 11. 2018, ob 19.00 prestavljena.

Komedija, ki razkriva pravo resnico o ženskah, bo na sporedu v sredo, 12. decembra 2018, ob 19.00 v Domu kulture Kamnik.

 

Vstopnice, ki ste jih že kupili, bodo veljale tudi za decembrski termin predstave.

Redna cena: 15 €

Rezervacija in prodaja vstopnic: 041 360 399 / info@domkulture.org / pisarna DKK, Fužine 10, 1240 Kamnik (pon., tor. in pet.: 10.00-12.00, sre. in čet.: 14.00-18.00), TIC Kamnik, bencinski servisi Petrol s sistemom mojekarte.si, www.mojekarte.si ter ostala prodajna mesta mojekarte.si (trafike 3dva, M holidays, itd.)

Več o predstavi si lahko preberete s klikom na povezavo: klik.

Prva abonmajska predstava Čakalnica je razprodana, na voljo le še nekaj abonmajskih mest

Posamezne vstopnice za predstavo Čakalnica v produkciji SiTi Teatra so dober teden pred gostovanjem v okviru Abonmaja Kam'na'smeh razprodane. Število sedežev za izven je bilo namreč omejeno. Še vedno pa je na voljo nekaj abonmajskih mest, tudi za abonma Kam'na'smeh. Vpis novih abonentov je namreč podaljšan do prvih abonmajskih predstav posameznih abonmajev.

»Zelo smo veseli, da vlada takšno zanimanje že za prvo predstavo novega abonmaja Kam'na'smeh. To dodatno potrjuje pravilnost naše odločitve za uvedbo te novosti,« pravi v. d. direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik dr. Tomaž Simetinger in dodaja: »Na splošno lahko rečem, da je letošnje zanimanje ne le za abonmaje, temveč tudi za posamezne predstave in koncerte, ki jih gostimo v okviru naših programov, preseglo naša pričakovanja. To dokazuje, da smo pripravili raznolik in kakovosten program za vsakogar. Da smo resnično na pravi poti, je pokazala prva abonmajska predstava Maistrovega abonmaja Realisti v produkciji SNG Nova Gorica, ki je ob bučnem aplavzu s strani občinstva požela veliko navdušenje.«

Vpis v abonmajsko sezono je možen še vse do prve predstave Pripovedovalskega festivala Zgodovina spalnih navad Kralja Matjaža (Abonma Kam'nček), ki bo ta četrtek, 11. oktobra, ob 17.00 in 18.30, ter SiTi Teatra Čakalnica (Abonma Kam'na'smeh), ki bo v torek, 16. oktobra, ob 19.30.  

Do nadaljnjega odpoved pogostitev v Domu kulture Kamnik

Zaposleni na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik so v prostorih Doma kulture Kamnik, ki je v upravljanju omenjenega Zavoda, opazili škodljive insekte. Kot dober gospodar smo takoj pristopili k uničenju škodljivcev in po zagotovilu strokovno usposobljenega osebja bo v nekaj dneh problem rešen.

Preventivno pa smo do nadaljnjega odpovedali tudi vse pogostitve v Domu kulture Kamnik oziroma Klubu Kino dom. Vsem obiskovalcem ter najemnikom Doma kulture Kamnik zagotavljamo, da je obiskovanje prostorov varno in se jim hkrati opravičujemo za vse morebitne nevšečnosti.

Vabljeni k vpisu v novo abonmajsko sezono 2018/19

vpis abonmajev

 • Dosedanji abonenti: od 3. do vključno 17. septembra.
 • Novi abonenti: od 18. septembra do vključno 1. oktobra.
 • Vpis v Abonma Kam'na'smeh bo potekal od 3. septembra do 1. oktobra.

Več o vpisu abonmajev si lahko preberete TUKAJ.

Dobrodošli pod krošnjo kulture tudi v sezoni 2018/19

V Domu kulture Kamnik v novi sezoni 2018/19 pripravljamo pester in raznolik program. Poleg obstoječih abonmajev, Maistrovega abonmaja in Abonmaja Kam'nček, ki ostajata nespremenjena, smo v novi sezoni dodali Abonma Kam'na'smeh. Ta bo v Veliko dvorano Doma kulture Kamnik pripeljal pet izbranih komedij, ki bodo poskrbele za  smeh in zabavo. »Pri sestavljanju vseh treh abonmajev in izbranih gledaliških predstav smo upoštevali pestrost žanrov, kakovost predstav ter njihovo vsebino, aktualnost in kritičen pogled na sodobno družbo,« pravi vodja oddelka za kulturo na Zavodu za turizem, šport in kulturo Tomaž Simetinger.

Nadaljevali bomo tudi z uspešno začrtanim projektom Glasba z okusom, ki bo začinjal torkove večere v intimni atmosferi Kluba Kino dom. »Kot prvi gost bo konec septembra z govornimi in pevskimi imitacijami nastopil Tilen Artač. K dobri glasbi se poda dobra hrana, zato bomo, kot je v navadi, po koncertu postregli z večerjo, ki jo bo pripravilo Gostišče Repnik,« projekt na kratko napoveduje Tomaž Simetinger.

V novi sezoni pripravljamo še nekaj novosti, in sicer sodelovanje z Glasbeno šolo Kamnik ter Gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra Kamnik. Program bo objavljen v sredini septembra. Prav tako pa po uspešni prvi sezoni nadaljujemo s projektom Poletje pod krošnjo, ki bo konec sezone ponovno oživilo dvorišče pred Domom kulture Kamnik z brezplačnimi festivalskimi dogodki.

 … dobrodošli pod krošnjo kulture

Kakšen okus ima glasba?

V sezoni 2018/19 nadaljujemo z upešnim lanskoletnim projektom Glasba z okusom. Pet torkovih glasbeno kulinaričnih večerov bo ponovno pričaralo nepozaben klubski večer v intimni atmosferi Kluba Kino dom v sodelovanju z Gostilno Repnik. Glasbeni večeri so tudi letos žanrsko raznoliki. V prvem večeru gostimo Tilna Artača, z govornimi in pevskimi imitacijami, sledi etno večer skupine Yanu. V novem letu na oder prihaja rock'n'roll vzdušje lokalnega družinskega dueta Melise in Marjana Spruka, pomladno prebujanje pa bomo oživili s portugalskim fadom Mascare kvarteta, ter tradicionalnimi istrskimi napevi Rudija Bučarja. 

 

Glasbo z okusom bodo začinjali:

 • Tilen Artač (25. september ob 19.30)
 • Yanu (27. november ob 19.30)
 • Melisa in Marjan Spruk (29. januar ob 19.30)
 • Mascara kvartet (26. marec ob 19.30)
 • Rudi Bučar (28. maj ob 19.30)

 

Cena vstopnice: 12€ (v ceno je vključen koncert z večerjo)

Vstopnice lahko kupite v času uradnih ur ali eno uro pred koncertom na blagajni Doma kulture Kamnik.

Za dodatne informacije smo dosegljivi na telefonski številki 01/839-76-06 ter e-mail naslovu info@domkulture.org

*pridržujemo si pravico do spremembe programa

Zaključek Poletja pod krošnjo

S Triom Šardone in njihovimi serviranimi skladbami smo zaključili poletni projekt Poletje pod krošnjo. V osmih tednih smo v Kamniku, na dvorišču Doma kulture Kamnik, gostili različne festivalske dogodke. S tem namenom smo želeli Kamniku predstaviti znane in manj znane festivale ter dogodke, ki se odvijajo bodisi v poletnem času, bodisi med letom. Poletje pod krošnjo smo otvorili na kresno noč s pripovedovanjem zgodb ob glasbeni spremljavi, nadaljevali smo s Klovnbufovo karavano in delavnicami žongliranja, predstavili cikel devetih kratkih filmov stop motion animacije, se nasmejali začetnici hrvaške stand up scene. Na dvorišču so plesale lutke, spoznali smo tehnike gledališča zatiranih ter se pozibavali v glasbenih poslaticah britanske ljudske glasbe ter improviziranih, še nikoli slišanih, besedilih "po naročilu".

Hvala, da ste bili z nami.

Se vidimo kmalu

... pod krošnjo kulture

Foto: ZTŠKK

Prodaja abonmajev na Festivalu Kamfest

Na stojnici Doma kulture Kamnik bomo v času Festivala Kamfest, v Keršmančevem parku, vsak dan med 17.00 in 19.00 prodajali abonmaje po znižani festivalski ceni.

Maistrov abonma
Abonma Kam'na'smeh
Abonma Kam'nček

Vabljeni
... pod krošnjo kulture

*več o posameznih predstavah si lahko preberete na tej povezavi.

Foto: ZTŠKK

Klovnbufova cirkuška karavana na dvorišču Doma kulture Kamnik

V Domu kulture Kamnik za uverturo v novo gledališko sezono čez poletje pripravljamo pestro dogajanje na prostem – pred kamniškim hramom kulture. Ob četrtkih na dvorišče prihaja raznolik program, prepleten s poletnim vetričem in večernim sproščenim vzdušjem ob gostinski ponudbi Gostilne Repnik.

Drugo Poletje pod krošnjo je minilo v znamenju cirkuške predstave Po klobuk, v izvedbi Andreja Tomšeta, s čimer se je zaključila tudi Klovnbufova karavana. Možak s klobukom in sprehajalno palico se je z zaslona nemega filma preselil v Kamnik, na dvorišče Doma kulture Kamnik, kjer je zabaval najmlajšo publiko. Iskrivi pogledi, ki jih je pričaral z lahkotnim žongliranjem in nežno magijo, so na noge spravil tako otroke kot tudi njihove starše. Za cirkuški živ žav ter igriv zaključek večera sta poskrbela Nataša in Ravil Sultanov, diplomanta moskovske akademije za cirkuške umetnosti, ki sta z delavnicami žongliranja najmlajše občinstvo naučila osnov žongliranja.

Poletju pa sledi še nekaj pestrih dogajanj, s katerimi bomo oživeli dvorišče in poskrbeli za pestro dogajanje ob poletnem vetriču in sproščenem vzdušju. Že naslednji četrtek gostimo mednarodni filmski festival stop motion animacije StopTrik. Promocijska projekcija bo zajemala najboljše animacije StopTrik mednarodnega filmskega festivala 2017. Filmi pa bodo v celoti predstavljeni na letošnjem 8. StopTrik Festivalu v Mariboru v začetku oktobra. Seznam predstav najdete pod zavihkom "Program".

Poletje pod krošnjo bodo še vse do začetka Festivala Kamfest začinjali festivalski dogodki, ki se odvijajo bodisi v poletnem času bodisi med letom. V ta namen se želimo v Domu kulture Kamnik povezati s festivali in izbrati najboljše festivalske dogodke ter jih pripeljati v Kamnik. Vstop na vse prireditve Poletje pod krošnjo je brezplačen. Vabljeni, da poletje preživite … pod krošnjo kulture.

Foto: Klemen Brumec

Nujno obvestilo: Po klobuk na Poletje pod krošnjo

Zaradi poškodbe glavne igralke Cirkusa Printi Pravi, bo jutri, ob 18.00, na sporedu cirkuška predstava 🎩Po klobuk🎩, v izvedbi Andreja Tomšeta.

Možak s klobukom in sprehajalno palico se z zaslona nemega filma preseli na ulico, kjer zbere in zabava svojo publiko, nato jo očara z lahkotnim žongliranjem in nežno magijo. Ne govori, ampak gledalci ga razumejo. Ne poznajo ga, ampak jim je od nekje znan. Hodi po vrvi, dela akrobacije na lestvi in ima rad banane. Po klobuk je predstava sproščene fizične klovnade in preprosta zgodba o človeku, problemu in zelo izvirni rešitvi tega problema.

Festival Klovnbuf, Klobnbufova karavana.

Vstop prost!

*v primeru slabega vremena se dogodek prestavi iz dvorišča Doma kulture Kamnik v Klub Kino dom (Dom kulture Kamnik).

Poletje v Domu kulture Kamnik

Spoštovani!

 

Obveščamo Vas, da z 2. julijem zaključujemo uspešno sezono 2017/18 ter končujemo z uradnimi urami blagajne Doma kulture Kamnik. 

Vljudno vabljeni na brezplačne dogodke v okviru projekta Poletje pod krošnjo, ki jih po prvem uspešnem večeru nadaljujemo vsak četrtek zvečer na dvorišču Doma kulture Kamnik. Poletni večeri bodo trajali vse tja do Festivala Kamfest. 

V poletnem času bomo dosegljivi na našem elektronskem naslovu: info@domkulture.org.

Ekipa Doma kulture Kamnik

Kaj prinaša abonmajska sezona 2018/19?

V Domu kulture Kamnik smo tudi za prihodnjo gledališko sezono 2018/19 pripravil pester abonmajski program: Maistrov abonma, Abonma Kam'nček in Abonma Kam'na'smeh. V prihodnji sezoni pa nadaljujemo tudi s projektom Glasba z okusom. Medtem, ko so nekateri programi stalnica Doma kulture Kamnik, je največja novost gledališke sezone 2018/19 Abonma Kam'na'smeh.

Nekdanji Abonma Stand up se iz Kluba Kino dom seli v Veliko dvorano, kjer bo postregel s petimi izbranimi komedijami slovenskih profesionalnih gledališč. Pri izbiri imena novega abonmaja so sodelovali tudi obiskovalke in obiskovalci Doma kulture Kamnik.

»Minulo gledališko sezono smo pozorno spremljali odzive naših abonentov in ostalih obiskovalcev ter večkrat slišali izraženo željo po abonmaju, ki bi vključeval komedije. Zato smo se odločili, da nekdanji abonma, ki je vključeval stand up in improvizacijske predstave, preoblikujemo v abonma, sestavljen iz izbranih komedij slovenskih profesionalnih gledališč. V Domu kulture Kamnik namreč veliko pozornosti posvečamo kakovostnemu programu v vseh treh abonmajih. Tudi za sezono 2018/19 smo jo. Zato se že veselimo srečanja z vami pod krošnjo kulture,« ob tem pojasnjuje Tomaž Simetinger, vodja oddelka kultura na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik.

Vpis abonmajev bo za dosedanje abonente, ki bi radi obdržali sedež, potekal od 3. do 17. septembra, za nove abonente pa od 18. septembra do 1. oktobra. Vpis v novi Abonma Kam'na'smeh pa bo potekal ves čas od 3. septembra do 1. oktobra.

V času Kamfesta ter Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine boste lahko abonmaje kupili po predprodajni ceni.

Za razgrnitev abonmaja kliknite na zavihek "Abonmaji".

Oživitev dvorišča pred Domom kulture Kamnik

Za uverturo v novo gledališko sezono čez poletje pripravljamo pestro dogajanje na dvorišču Doma kulture Kamnik. Enkrat tedensko, ob četrtkih, prihaja na dvorišče raznolik program, prepleten s poletnim vetričem in večernim sproščenim vzdušjem ob gostinski ponudbi Gostilne Repnik.

Poletje pod krošnjo bodo začinili festivalski dogodki, ki se odvijajo bodisi v poletnem času bodisi med letom. V ta namen se želimo v Domu kulture Kamnik povezati s festivali in izbrati najboljše festivalske dogodke ter jih pripeljati v Kamnik.

Poletni večeri bodo trajali od uradnega začetka poletja pa vse tja do pričetka Festivala Kamfest.

Prepustite se poletju z nami.

21. junij, ob 20.00: Lioba Jenče in Žan Tkalec, pripovedovanje zgodb ob glasbeni spremljavi in ognju, razlaga o pomenu kresne noči (dr. Tomaž Simetinger)

28. junij, ob 18.00: Cirkus Printi Pravi (mini Klovnbufova karavana, Festival Klovnbuf), cirkuška predstava in delavnica cirkuških rekvizitov (3+)

5. julij, ob 20.30: StopTrik MFF 2017 (Promocijska projekcija: StopTrik Festival, mednarodni filmski festival), cikel 9 kratkih filmov stop motion animacije

12. julij, ob 20.00: Marina Orsag in Vlatka Difka (Panč, Festival stand up komedije), stand up (HR)

19. julij, ob 18.00: Lea Menard: Trobla in Ključ (Poletni lutkovni pristan Maribor), lutkovno igrana predstava za otroke (3+)

26. julij, ob 18.00: Moje prav(lj)ice (Nefestival gledališča zatiranih), otroška predstava (5+)

2. avgust, ob 20.00: Hannah James (Festival Plavajoči grad), etno koncert (UK)

9. avgust, ob 20.00: Trio Šardone: Ala Kart, improvizirana glasbena predstava

 

Vsi dogodki so brezplačni.

 

* v primeru dežja se dogodki iz dvorišča prestavijo v Klub Kino dom

** Dom kulture Kamnik si pridržuje pravico do spremembe ali odpovedi programa v primeru odpovedi s strani gostujočih skupin

*** več o posameznih dogodkih si lahko preberete pod zavihkom "Program"

Dom kulture Kamnik razpisuje natečaj: Ime novega abonmaja

V Domu kulture Kamnik pripravljamo svežo novost. Nekdanji Stand up abonma selimo v Veliko dvorano Doma kulture Kamnik, kjer se bo v petih večerih tekom sezone zvrstilo pet izbranih komedij slovenskih gledališč, ki bodo na sporedu ob torkih ob 19.30. Zaradi vse večjega zanimanja po sproščenem in humornem programu prihajajo na Veliki oder Doma kulture Kamnik odmevne in kakovostne komedije.

S preoblikovanjem abonmaja pa bomo preoblikovali tudi ime. Pri izbiri se želimo povezati z vami, zato vas vabimo, da s klikom na LINK vpišete predlog za ime novega abonmaja. Predloge bomo zbrali in izbrali najbolj domiselnega, duhovitega in kreativnega ter ga nagradili z brezplačnim novim abonmajem.

Predloge zbiramo do petka, 15. junija, do 12.00.

Med vsemi, ki boste sodelovali in vnesli svoje ime, priimek ter e-mail naslov, bomo 15. junija izžrebali prejemnika novega abonmaja Doma kulture Kamnik. Nagrajenčevo ime bo skupaj s predlogom objavljeno na Facebook strani, zato nas spremljajte.

 

Nagrajenec bo o glavni nagradi obveščen preko e-pošte.

 

Splošni pogoji in pravila sodelovanja v nagradnem natečaju

 

Na dvorišče Doma kulture Kamnik prihaja Poletje pod krošnjo ter prenovljen Stand up abonma

Na dvorišče Doma kulture Kamnik prihaja Poletje pod krošnjo ter prenovljen Stand up abonma

 

V Domu kulture Kamnik pripravljamo svežo novost. Nekdanji Stand up abonma bo zamenjal nov abonma. Pet izbranih komedij slovenskih profesionalnih gledališč bo na sporedu ob torkih ob 19.30. Zaradi vse večjega zanimanja po sproščenem in humornem programu prihajajo na Veliki oder Doma kulture Kamnik odmevne in kakovostne komedije.

Preostala abonmaja, Abonma Kam'nček in Maistrov abonma, ostajata nespremenjena. Maistrov abonma bo, kot do sedaj, vseboval pet izbranih predstav slovenskih profesionalnih gledališč, Abonma Kam'nček pet zanimivih in zabavnih predstav za najmlajše.

V prihajajoči sezoni nadaljujemo s projektom Glasba z okusom. Pet torkovih glasbenih večerov, ki jih bomo dopolnili s kakovostnim kulinaričnim doživetjem, za katerega bo poskrbela Gostilna Repnik, Vam bodo pričarali nepozaben klubski večer v intimni atmosferi Kluba Kino dom.

V Domu kulture Kamnik se nam zdi povezovanje z lokalnimi  kulturnimi ustvarjalci ključnega pomena. V novi sezoni se bomo povezovali z Glasbeno šolo Kamnik in Gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra Kamnik. Cikel večerov, ki jih pripravljajo učenci in dijaki, se bo v sezoni 2018/19 odvil na malem odru Kluba Kino dom.

Vse tri abonmaje za sezono 2018/19 bomo razgrnili konec junija.

NUJNO OBVESTILO ABONENTOM MAISTROVEGA ABONMAJA

Zaradi bolezni vodilnega tenorista v ansamblu jutri, v četrtek, 19. aprila, ob 19.30, na gostovanje namesto Gloriusa! prihaja Staromodna komedija. 

V SNG Drama Maribor se iskreno opravičujejo zaradi menjave predstave.

Uradne ure Doma kulture Kamnik med velikonočnimi prazniki

Spoštovani!

Obveščamo Vas, da v času velikonočnih praznikov (od 30. marca do 2. aprila 2018) blagajna Doma kulture Kamnik ne bo odprta.

Z uradnimi urami bomo ponovno pričeli 3. aprila 2018.

Ekipa Doma kulture Kamnik

Želite prejeti brezplačni abonma Doma kulture Kamnik?

Lepo je imeti abonentsko izkaznico Doma kulture Kamnik. Je barvita in lepo se prilega v denarnico.

Želite postati abonent Doma kulture Kamnik? Če je Vaš odgovor pritrdilen, Vas vabimo, da si vzamete 10 minut časa in izpolnite anketo, ki jo najdete na povezavi Lepojebitiabonentdomakulturekamnik. Namen ankete je bolje prepoznati, katerih kulturnih dogodkov se radi udeležujete, katerih bi se najraje udeleževali, ter kdaj se Vam zares kolcne po kulturi.

Med vsemi, ki boste v celoti izpolnili anketo in vnesli svoje ime, priimek ter e-mail naslov, bomo 4. aprila izžrebali prejemnika abonentske izkaznice za abonma po izbiri za novo sezono 2018/19. Prejemnik bo lahko izbiral med abonmaji Doma kulture Kamnik. Nagrajenčevo ime bo objavljeno na naši Facebook strani, zato nas spremljajte.

Anketa je anonimna, podatki pa bodo namenjeni zgolj obdelavi in analizi programov Doma kulture Kamnik. Podatki ne bodo uporabljeni ali zlorabljeni.

Splošni pogoji in pravila sodelovanja v nagradni igri

Ne združenja, ločitve zdaj so časi

Ne združenja, ločitve zdaj so časi: Neizpolnjene ljubezni v literaturi romantikov.

Proslava v počastitev slovenskega kulturnega praznika v sodelovanju z Gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra Kamnik.

Dijaki so navdušili z izvrstnim programom, njihov nastop pa je šele prvi iz sklopa večih nastopov v Domu kulture Kamnik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Klemen Brumec

Obvestilo: Prešernov dan

Zaradi kulturnega praznika bodo jutri, v četrtek, 8. februarja, uradne ure v Domu kulture Kamnik med 17.00 in 19.00 uro.

Na Prešernov dan Vas vabimo na ogled komedije s poletom "Za narodov blagor" v izvedbi KUD Oksimoron. Predstava bo na sporedu ob 19.00 v Veliki dvorani Doma kulture Kamnik.

Ne združenja, ločitve zdaj so časi

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik v sodelovanju z Gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra Kamnik pripravlja proslavo v počastitev slovenskega kulturnega praznika.

Vabimo vas na občinsko proslavo, ki bo na predvečer slovenskega kulturnega praznika, v sredo, 7. februarja 2018, ob 19. uri v Veliki dvorani Doma kulture Kamnik. Slavnostni govornik bo župan Občine Kamnik Marjan Šarec.

V kulturnem programu bodo nastopili dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik z gledališko-glasbenim recitalom, ki so ga navdahnjeni s Prešernovim Krstom poimenovali Ne združenja, ločitve zdaj so časi: Neizpolnjene ljubezni v literaturi romantikov. Zbrane pa bosta nagovorila tudi ravnateljica Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik Bernarda Trstenjak in direktorica Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Božena Peterlin.

Dan kasneje, na kulturni praznik, pa bo v Veliki dvorani Doma kulture Kamnik potekala dobrodelna gledališka predstava Za narodov blagor v izvedbi KUD Oksimoron. Vsi prihodki od predstave bodo darovani Medicinski odpravi Majiwa 18'. Več informacij o Medicinski odpravi Majiwa 18': https://www.facebook.com/majiwa18/. Rezervacija in prodaja vstopnic: Dom kulture Kamnik (041 360 399) ter preko spleta.

Kakšen okus imajo popevke?

Svež projekt Doma kulture Kamnik v sezoni 2017/18 Glasba z okusom se januarja nadaljuje z zimzelenimi popevkami.

Dom kulture Kamnik je v sezono 2017/18 vnesel svež projekt Glasba z okusom, kjer se v intimni atmosferi prepletata glasba in kulinarika. Jeseni sta se že zvrstila dva glasbena večera, januarja se nadaljuje že tretji v nizu uspešnih glasbeno-kulinaričnih večerov.

V Domu kulture Kamnik bosta 30. januarja ob 19.30 uri nastopila Jasna Žitnik in Andrej Marinčič, ki bosta klubski večer popestrila z zimzelenimi popevkami. Za brbončice obiskovalcev pa bo tudi tokrat poskrbela kulinarika Gostilne Repnik. Gre za družinsko gostilno z večletno tradicijo, ki med drugim nudi tudi jedi pripravljene na tradicionalen način, odlične domače sladice in ponuja bogat izbor vrhunskih vin.

Cena vstopnice znaša 12 € (v ceno je vključen koncert z večerjo).

Do konca sezone bosta na sporedu še dva glasbeno-kulinarična večera. Tako 27. marca v Kamnik prihaja izjemni harmonikar Marko Hatlak, 29. maja pa vokalna skupina Jazzva.

Vstopnice za vse omenjene nastope lahko kupite v času uradnih ur ali eno uro pred koncertom na blagajni Doma kulture Kamnik. Za dodatne informacije je ekipa Doma kulture Kamnik dosegljiva na telefonski številki 01/839-76-06 ter e-mail naslovu info@domkulture.org. Več o glasbenih večerih pa si lahko preberete na spletni strani www.domkulture.org.

Zadnji decembrski teden v Domu kulture Kamnik

Obveščamo Vas, da v času božično-novoletnih praznikov (od 25. decembra 2017 do 2. januarja 2018) blagajna Doma kulture Kamnik ne bo odprta.

Z uradnimi urami bomo ponovno pričeli 3. januarja 2018.

Ekipa Doma kulture Kamnik

Predstava Hitchcock zaradi odsotnosti igralske zasedbe prestavljena na februar

V okviru Maistrovega abonmaja bi morala v decembru biti na sporedu predstava Hitchcock, vendar smo jo bili zaradi odpovedi igralske zasedbe primorani odpovedati. Slovensko mladinsko gledališče nam je spremembo sporočilo pred kratkim. V tako kratkem času, predvsem zaradi prezasedenosti gledaliških ansamblov v prazničnem času, pa je bilo nemogoče zagotoviti enakovredno kvalitetno predstavo. V Domu kulture Kamnik namreč strmimo k temu, da v okviru Maistrovega abonmaja ponudimo le najbolj kvalitetne predstave, temu kriteriju pa, kot rečeno, po odpovedi s strani izvajalca, nismo mogli zadostiti. Predstavo si boste tako lahko ogledali v četrtek, 15. februarja 2018, ob 19.30.

Hvala za razumevanje.

Ekipa Doma kulture Kamnik

Avtorska predstava Vida Valiča Tvoj bodoči bivši mož je razprodana

Sporočilo za javnost                                                                                           Kamnik, 9. oktober 2017

Avtorska predstava Vida Valiča Tvoj bodoči bivši mož je razprodana

Vstopnic za predstavo presenečenja v okviru abonmaja Stand up, ki smo jo napovedali v začetku sezone, žal ni več. Ljubiteljem komedije pa so na voljo vstopnice za ostale nastope v okviru Abonmaja Stand up in druge predstave v Domu kulture Kamnik.

Teden dni pred predstavo Tvoj bodoči bivši mož so sedeži v Veliki dvorani Doma kulture Kamnik razprodani. Gre za najnovejšo avtorsko predstavo enega od začetnikov stand up nastopov v Sloveniji Vida Valiča. Predstava poteka v okviru Abonmaja Stand up, ki je namenjen ljubiteljem komedije.

»Na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik smo zadovoljni, da nam je po razprodanem Maistrovem abonmaju uspelo razprodati tudi to predstavo v okviru Abonmaja Stand up,« pravi vodja oddelka za kulturo na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik Tomaž Simetinger in nadaljuje, »Ker smo pričakovali večje zanimanje za najnovejšo predstavo Vida Valiča, smo jo preselili iz Kluba kino dom v Veliko dvorano ter odprli tudi za izven. Vse ljubitelje smeha pa vljudno vabim na ostale predstave v okviru Abonmaja Stand up. Naslednji večer smeha bo na sporedu že 12. decembra. Tu so vstopnice še na voljo in prepričan sem, da se boste nasmejali na tej in na vseh ostalih predstavah.«

Ekipa Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik, ki upravlja z Domom kulture Kamnik, je za gledališko sezono 2017/2018 pripravila svežo izbiro gledaliških predstav. Medtem ko se Abonma Stand up namenjen ljubiteljem komedije, je Abonma Kam'nček namenjen otrokom, Maistrov abonma pa vključuje pet predstav slovenskih profesionalnih gledališč. V okviru prvih dveh abonmajev so vstopnice še na voljo, Maistrov abonma pa je razprodan.

Posebnost letošnje gledališke sezone pa so tudi predstave v sklopu Glasba z okusom. Gre za glasbene koncerte z izbrano večerjo, za katero skrbi Gostilna Repnik. Potem ko je zbrane na prvi razprodani predstavi navdušil Jure Ivanušič, bo na drugem večeru 21. novembra nastopil Uroš Potočnik. Tudi za to predstavo so vstopnice še na voljo. Cena vstopnice za posamezni večer znaša 12 evrov, v ceno pa je vključen koncert z večerjo.

Podrobnosti o predstavah so na voljo na www.domkulture.org. Nakup vstopnic za posamezno predstavo je možen preko telefonske številke 041 360 399, elektronske pošte info@domkulture.org ter osebno na blagajni Doma kulture Kamnik v času uradnih ur (ponedeljek, torek in petek od 10.00 do 12.00, sreda in četrtek pa od 14.00 do 18.00).

 

Za več informacij:

Samo Trtnik
gsm: +386 40 433 628
e-mail: samo.trtnik@visitkamnik.com

 

OBVESTILO ABONENTOM: Prevzem abonentskih izkaznic

Spoštovani abonent, spoštovana abonentka. 

Pred prvo abonmajsko predstavo Vas vljudno prosimo, da svoje abonentske izkaznice prevzamete vsaj eno uro pred predstavo ali od ponedeljka, 9. 10. 2017, dalje v času uradnih ur na blagajni Doma kulture Kamnik.

Hvala in kmalu na snidenje!

 

OBVESTILO

Razprodana sta Maistrov abonma ter nocojšnji koncert Jureta Ivanušiča v sklopu klubskih glasbenih večerov "Glasba z okusom".

 

Medtem ko so predstave petih slovenskih profesionalnih gledališč razprodane, so pri ostalih abonmajih vstopnice še na voljo. Razprodan je tudi prvi koncert v sklopu predstav Glasba z okusom.

Dobre tri tedne pred prvo predstavo v okviru Maistrovega abonmaja, ki je namenjen ljubiteljem gledališke umetnosti, so sedeži v Veliki dvorani Doma kulture Kamnik razprodani. V kolikor se bo kasneje pokazalo večje zanimanje za posamezno predstavo, bodo dodani dodatni sedeži.

»Na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik smo veseli, da nam je že prvo sezono uspelo razprodati abonma namenjen ljubiteljem gledališke umetnosti,« pravi vodja oddelka za kulturo na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik Tomaž Simetinger in nadaljuje: »Že pri sestavi abonmajev smo želeli v program vključiti kakovostne in odmevne predstave. Poskrbeli smo tudi za žanrsko raznolikost. Zato smo prepričani, da v njih vsak najde nekaj zase. Razprodan Maistrov abonma pa kaže, da nam je to uspelo. Hkrati to dokazuje, da je v Kamniku veliko zanimanja za kulturo in to nam bo dalo dodatni zagon za naše nadaljnje delo.«

Ekipa Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik, ki upravlja z Domom kulture Kamnik, je za gledališko sezono 2017/2018 pripravila svežo izbiro gledaliških predstav. Tako Maistrov abonma vključuje pet predstav slovenskih profesionalnih gledališč, med drugim velja posebej izpostaviti nastop žlahtne komedijantke leta 2017 Nataše Matjašec Rošker v predstavi Glorius! in predstavo Slovenskega mladinskega gledališča Hitchock, ki je uvrščena v tekmovalni program letošnjega Borštnikovega srečanja.

V prodaji pa še vedno ostajajo ostali abonmaji. Abonma Kam’nček je namenjen otrokom in je na sporedu ob četrtkih ob 17.00 in 18.30, abonma Stand up pa je namenjen ljubiteljem komedije in je na sporedu vsak drugi torek v mesecu (z izjemo januarja) ob 20.00 v Klubu Kino dom. Pri slednjem abonmaju bo posebna novembrska predstava, ki bo izjemoma potekala v sredo in sicer v Veliki dvorani.

Posebnost letošnje gledališke sezone pa so tudi predstave v sklopu Glasba z okusom. Gre za glasbene koncerte z izbrano večerjo, za katero skrbi Gostilna Repnik. Glasbo z okusom bo nocoj otvoril Jure Ivanušič, kjer so vstopnice tudi že pošle. Cena vstopnice za posamezni večer znaša 12 evrov, v ceno pa je vključen koncert z večerjo.

Podrobnosti o predstavah so na voljo na domkulture.org. Nakup vstopnic za posamezno predstavo in vpis v preostale abonmaje je možen preko telefonske številke 041 360 399, elektronske pošte info@domkulture.org ter osebno v pisarni Doma kulture Kamnik v času uradnih ur (ponedeljek, torek in petek od 10.00 do 12.00, sreda in četrtek pa od 14.00 do 18.00).

KAKŠEN OKUS IMA GLASBA?

 »Glasba z okusom«, tako smo naslovili svež projekt Doma kulture Kamnik, ki ga kot nova ekipa vzpostavljamo v sezoni 2017/2018. Pet torkovih glasbenih večerov, ki jih bomo dopolnili s kakovostnim kulinaričnim doživetjem, za katerega bo poskrbela Gostilna Repnik, Vam bodo pričarali nepozaben klubski večer v intimni atmosferi Kluba Kino dom. Tako bomo vsakega obiskovalca najprej razvajali z dobro glasbo, večer pa bomo zaključili z izbrano večerjo. Glasbeni večeri bodo žanrsko raznoliki, od Ivanušičevih šansonov, Hatlakove harmonike do dobro skuhane glasbe, ki jo ponuja vokalna skupina Jazzva, subtilnim pripovedovanjem zgodb Jasne Žitnik in Andreja Marinčiča, ter družbeno kritičnega Uroša Potočnika.

Zaradi vse večjega zanimanja za tovrstne koncerte smo se v Domu kulture Kamnik odločili, da različne žanre in glasbene interpretacije združimo v nepozabne klubsko scenske večere, z dodano noto pa razvajamo tudi vaše brbončice.

 

Glasbo z okusom bodo začinjali:

 • Jure Ivanušič (26.9.2017 ob 19:30)
 • Uroš Potočnik: Moški v visokem stolpcu (21.11.2017 ob 19:30)
 • Jasna Žitnik in Andrej Marinčič(30.1.2018 ob 19:30)
 • Marko Hatlak (27.3.2018 ob 19:30)
 • Jazzva (29.5.2018 ob 19:30)

 

Cena vstopnice: 12€ (v ceno je vključen koncert z večerjo)

Vstopnice lahko kupite v času uradnih ur ali eno uro pred koncertom na blagajni Doma kulture Kamnik.

Za dodatne informacije smo dosegljivi na telefonski številki 01/839-76-06 ter e-mail naslovu info@domkulture.org

Na odru Doma kulture Kamnik tudi žlahtna komedijantka leta in živa risanka

Gledališka sezona 2017/2018 v Domu kulture Kamnik prinaša številne kakovostne in odmevne predstave, ki bodo zadovoljile vse okuse.

Ekipa Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik, ki upravlja s Domom kulture Kamnik, je za vas pripravila svežo izbiro gledaliških predstav v sezoni 2017/2018. »Sestavi abonmajev smo posvetili veliko pozornosti,« pravi Tomaž Simetinger, vodja oddelka za kulturo, »V abonmaje smo vključili kakovostne in odmevne predstave. Poskrbeli pa smo tudi za žanrsko raznolikost. Zato smo prepričani, da bo vsak našel nekaj zase.«

Novi upravitelj Doma kulture Kamnik je ohranil vse obstoječe abonmaje: Maistrov abonma za odrasle, Abonma Kam'nček za otroke in Abonma Stand up za ljubitelje komedije. Tudi termini posameznih abonmajev ostajajo nespremenjeni. Maistrov abonma ob četrtkih ob 19.30, Abonma Kam'nček ob četrtkih ob 17.00 in 18.30, Abonma Stand up pa vsak drugi torek v mesecu (z januarsko pavzo) ob 20.00.

Iz Maistrovega abonmaja, ki je sestavljen iz petih predstav slovenskih profesionalnih gledališč, velja posebej izpostaviti nastop žlahtne komedijantke leta 2017 Nataše Matjašec Rošker, ki bo nastopila bo v predstavi Glorious!, in predstavo Slovenskega mladinskega gledališča Hitchcock, ki je uvrščena v tekmovalni program letošnjega Borštnikovega srečanja.

Abonma Kam'nček bo otvorila predstava Butalci, letos namreč praznujemo 150-letnico rojstva Frana Milčinskega, avtorja Butalcev. Zelo odmevni pa sta tudi predstavi Veveriček posebne sorte (Plesni teater Ljubljana) ter Severni sij (Pripovedovalski variete). Predvsem slednja bo zanimiva, saj gre za živo risanko.

Abonma Stand up pa bo med drugim prinesel tudi improvizacijske nastope. Jasno pa je že, da bo novembrska predstava potekala v Veliki dvorani in ne v Klubu Kino dom kot ostale. Zakaj tako, pa naj ostane še presenečenje.

Podrobnosti o predstavah so na voljo na domkulture.org. Vpis abonentov se prične že prihodnji teden. Stari abonenti se bodo lahko vpisali od 4. septembra dalje, novi pa od 20. septembra. Vpis je možen preko telefonske številke 041 360 399, elektronske pošte info@domkulture.org ter osebno v pisarni Doma kulture Kamnik v času uradnih ur (ponedeljek, torek in petek od 10.00 do 12.00, sreda in četrtek pa od 14.00 do 18.00).

Letošnja novost je tudi to, da abonma lahko podarite kot darilo. Razveselite svoje najdražje in jim podarite celoletno uživanje v predstavah.

Poletje v Domu kulture Kamnik

Spoštovani!

 

Obveščamo Vas, da s tem tednom zaključujemo uspešno sezono 2016/2017 ter končujemo z uradnimi urami blagajne Doma kulture Kamnik. 

V poletnem času bomo dosegljivi na našem elektronskem naslovu: info@domkulture.org

Želimo Vam prijetno poletje in se vidimo ponovno jeseni.

Ekipa Doma kulture Kamnik

 

 


© Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik